1.11.2015

Konya Kurabiyesi



Neredeyse sıfır şekerle yapılan bu kurabiyede başarısız olma şansınız yok :) Yani benim gibi kurabiye konusunda pek yetenekli olmayanlar için kurtarıcı bi tarif. Fazla detaylı gibi görünse de yapılışı oldukça kolay...İşte tarifi...

Hamurunda ne var?

1 yumurtanın sarısı ( beyazını üzeri için kullanıyoruz)
1 çay br. yoğurt
1 çay br. sıvı yağ
100 gr. tereyağı
1 çay kaşığı karbonat
1 pk.kabartma tozu
1 pk. vanilya

Peki içine ne koyduk?

2-3 elma ( büyüklüğüne göre değişir)
3 kuru incir
3 kuru kayısı
1 avuç kuru üzüm
1- 2 kaşık şeker
Tarçın

Sıra süslemede...

Pekmez
Yumurta beyazı
Ceviz

Hazırlamaya başlıyoruz

Önce iç malzemesini pişirelim. Kuru meyveleri küçük küçük kesip elmaları rendeliyoruz. Elmalar öldükten sonra ocaktan alıp tarçını ekliyoruz. Hamuru her zaman yaptığınız klasik kurabiye hamuru gibi yoğuruyoruz. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayıp iç malzemesi koyup kapatıyoruz. Çok büyük parçalar koparmayın çünkü kurabiyeler kabarıyor. toplarımızı önce yumurta beyazına sonra da dövülmüş cevize batırıyoruz. şekilleri yamuk olsa da sorun etmeyin kabarınca düzeliyorlar.
 derecede yaklaşık  dakika pişiriyoruz. fırından çıkınca 1-2 dakika sonra kurabiyelerin üzerine bir tatlı kaşığı ile pekmez gezdiriyoruz. Burda miktar tamamen size kalmış...

Afiyet bal şeker olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder