Konya Kurabiyesi
Neredeyse sıfır şekerle yapılan bu kurabiyede başarısız olma şansınız yok :) Yani benim gibi kurabiye konusunda pek yetenekli olmayanlar için kurtarıcı bi tarif. Fazla detaylı gibi görünse de yapılışı oldukça kolay...İşte tarifi...
Hamurunda ne var?
1 yumurtanın sarısı ( beyazını üzeri için kullanıyoruz)
1 çay br. yoğurt
1 çay br. sıvı yağ
100 gr. tereyağı
1 çay kaşığı karbonat
1 pk.kabartma tozu
1 pk. vanilya
Peki içine ne koyduk?
2-3 elma ( büyüklüğüne göre değişir)
3 kuru incir
3 kuru kayısı
1 avuç kuru üzüm
1- 2 kaşık şeker
Tarçın
Sıra süslemede...
Pekmez
Yumurta beyazı
Ceviz
Hazırlamaya başlıyoruz
Önce iç malzemesini pişirelim. Kuru meyveleri küçük küçük kesip elmaları rendeliyoruz. Elmalar öldükten sonra ocaktan alıp tarçını ekliyoruz. Hamuru her zaman yaptığınız klasik kurabiye hamuru gibi yoğuruyoruz. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayıp iç malzemesi koyup kapatıyoruz. Çok büyük parçalar koparmayın çünkü kurabiyeler kabarıyor. toplarımızı önce yumurta beyazına sonra da dövülmüş cevize batırıyoruz. şekilleri yamuk olsa da sorun etmeyin kabarınca düzeliyorlar.
derecede yaklaşık dakika pişiriyoruz. fırından çıkınca 1-2 dakika sonra kurabiyelerin üzerine bir tatlı kaşığı ile pekmez gezdiriyoruz. Burda miktar tamamen size kalmış...
Afiyet bal şeker olsun...
Kabak Sandalı
Aşağıdaki linkten pinlediğim ve denediğim lezzetli bir meze... kabağı sevmeyenler için farklı bir versiyon.
Malzemeler
Yapılışı
Kabakları pijamalı soyduktan sonra biraz yumuşayana kadar haşladım ve ortadan ikiye kestim, Çekirdekleri çok büyükse bu kısmını alabilirsiniz. Diğer tarafta soğanı domates ve baharatlarla soteledim. İçine bir miktar kıyma koyunca daha lezzetli olacaktır. Bu karışımı kabakların üzerine yerleştirdikten sonra kaşarını ekledim ve üzeri kızarana kadar fırında pişirdim. Afiyet olsun...
http://www.afiyetlisofralar.com/mutfaktan-lezzetler/yemektarifi/zeytinyaglilar/kabak-sandal
Malzemeler
- 3-4 tane kabak
- 1 Adet Kuru Soğan
- 2 Adet Domates
- 1 Çorba Kaşığı Salça
- 1 Tutam Maydanoz
- 100 Gr. Kaşar Peynir
- Kırmızı Pul Biber
- Sıvıyağ
- Tuz
Yapılışı
Kabakları pijamalı soyduktan sonra biraz yumuşayana kadar haşladım ve ortadan ikiye kestim, Çekirdekleri çok büyükse bu kısmını alabilirsiniz. Diğer tarafta soğanı domates ve baharatlarla soteledim. İçine bir miktar kıyma koyunca daha lezzetli olacaktır. Bu karışımı kabakların üzerine yerleştirdikten sonra kaşarını ekledim ve üzeri kızarana kadar fırında pişirdim. Afiyet olsun...
http://www.afiyetlisofralar.com/mutfaktan-lezzetler/yemektarifi/zeytinyaglilar/kabak-sandal
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder